ziro4ka.com.ua

9 Антивікових продуктів, що продовжують нашу молодість

Процес старіння є незворотнім, але його можна сповільнити. Хочете, щоб ніхто не здогадався, скільки вам років, і при цьому обійтися без пластичної операції? Тоді включіть в свій раціон більше «антивікових» продуктів з високим вмістом вітамінів, мінералів, мікроелементів і корисних жирних кислот!

  1. №1. яйця
  2. №2. томати
  3. №3. Жирні сорти риби
  4. №4. брокколі
  5. №5. чорниця
  6. №6. Зелений чай
  7. №7. авокадо
  8. №8. Гарбузове насіння
  9. №9. Темний шоколад

№1. яйця

У яйцях міститься безпосередньо сам колаген, необхідний для підтримки еластичності шкірних покривів. Також в цьому продукті є сірка, яка необхідна для детоксикації печінки, завдяки якій виводяться токсичні речовини, що руйнують колаген в організмі. Але занадто багато яєць є не варто: в нормі – не більш двох варених яєць в день.

№2. томати

В яскравих помідорах міститься речовина лікопін, який захищає шкіру від негативного впливу сонячних променів. Крім того, лікопін активізує в організмі синтез колагену – білка, що відповідає за пружність шкіри.

Щоб отримати максимум цієї речовини, потрібно піддавати овоч тепловій обробці, а ще краще вживати томатний сік або соус (не плутати з покупним кетчупом, де багато солі і інших шкідливих компонентів). У день достатньо двох столових ложок соусу або склянки соку.

№3. Жирні сорти риби

Сьомга, лосось, сардина, оселедець, скумбрія – сорти риби, багаті корисними жирними кислотами Омега-3. Вони перешкоджають появі зморшок і сприяють підтримці краси нашої шкіри, – саме до таких висновків прийшли вчені Каліфорнійського університету .

Джерело фото: shutterstock.com

Крім того, ці кислоти необхідні для здоров’я кісток. Рекомендується з’їдати порцію жирної риби (140 гр) три рази в тиждень. Підійдуть навіть рибні консерви. Головне, щоб вони були хорошої якості.

№4. брокколі

У брокколі багато сульфорафана – протизапального і антивікового агента. Ця речовина є і в інших хрестоцвітих (в кольрабі, редисці, кольоровій капусті і ін.), Але в брокколі найвища його концентрація.

Також цей вид капусти містить величезну кількість вітамінів, які допомагають зберегти красу. Наприклад, аскорбінової кислоти в брокколі в 2 рази більше, чим у цитрусових. Крім того, цей продукт містить вітаміни групи В, РР, К і бета-каротин.

Щоб зберегти всі корисні властивості брокколі, не варто піддавати овоч агресивної термічній обробці. В ідеалі його потрібно додавати в салати в сирому вигляді або тримати в окропі не більш двох хвилин.

№5. чорниця

Ягоди чорниці багаті антоцианами, які захищають шкіру від стресів, атмосферних забруднень і сонячних променів. Також в ній повно марганцю, який берете участь в синтезі гіалуронової кислоти і необхідний для відновлення клітин крові і вироблення гормонів. А дослідження, проведене серед літніх людей показало, що чорниця здатна поліпшити пам’ять (https://academic.oup.com/jn/article/140/9/1582/4600242).

№6. Зелений чай

Відомо, що японці виглядають дуже молодо, а ще вони б’ють рекорди за кількістю довгожителів. При цьому Японія займає лідируюче місце серед всіх країн світу за споживанням зеленого чаю. І це не збіг! Високий вміст катехінів і поліфенолів в цьому напої допомагає нейтралізувати вплив вільних радикалів, які ушкоджують здорові клітини.

Джерело фото: shutterstock.com

У людей, які кожен день п’ють зелений чай, шкіра має сяючий вигляд і свіжий вигляд. А для максимального ефекту періодично можна протирати обличчя ватним диском, змоченим в зеленому чаї.

№7. авокадо

Вітаміни групи В, присутні в авокадо, забезпечують харчування для шкіри. Вітамін Е допомагає повернути їй здоров’я, а вітамін С сприяє виробленню колагену і еластину.

«Ці речовини, одночасно з глутатионом, захищають наш організм від окислювального стресу. Будучи потужними антиоксидантами, вони запобігають накопиченню в організмі вільних радикалів, перешкоджають старінню клітин, допомагають зберегти високу працездатність », – розповідає лікар-дієтолог Ірина Попова .

А ще авокадо допомагає запобігти неприємний запах з рота, завдяки дії флавоноїдів з антибактеріальними і антиоксидантними властивостями. Вони знищують патогенні бактерії, які викликають неприємний запах у ротовій порожнині.

№8. Гарбузове насіння

Єгипетські вчені з’ясували, що цинк, що міститься в насінні, бере участь у безлічі процесів в нашому організмі. У тому числі він захищає від негативного впливу сонячних променів, бореться із зморшками, пригнічуючи вільні радикали, а також має протизапальні властивості. Брак цинку може проявлятися як екземи, акне, випадання волосся і появи плям на нігтьових пластинах.

№9. Темний шоколад

Шоколад – це те, що люблять всі. І ця любов цілком виправдана з точки зору науки: в какао-бобах багато антиоксидантів і флавоноїдів, які не тільки захищають від нас від серцево-судинних захворювань, але і допомагають сповільнити процес старіння (https://bmcchem.biomedcentral.com/articles/ 10.1186 / 1752-153X-5-5).

Джерело фото: shutterstock.com

Найкраще вибирати гіркий шоколад з вмістом какао-бобів не менше 70%. Однак не варто ним захоплюватися – 2-3 кубика в день буде досить.

При виборі продуктів варто пам’ятати, що вони повинні бути якісними і натуральними. Тоді ви надовго збережете свою красу і молодість!

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code

Sidebar

Add widgets here from the Widgets panel in the WordPress admin.