Процес старіння є незворотнім, але його можна сповільнити. Хочете, щоб ніхто не здогадався, скільки вам років, і при цьому обійтися без пластичної операції? Тоді включіть в свій раціон більше «антивікових» продуктів з високим вмістом вітамінів, мінералів, мікроелементів і корисних жирних кислот!
- №1. яйця
- №2. томати
- №3. Жирні сорти риби
- №4. брокколі
- №5. чорниця
- №6. Зелений чай
- №7. авокадо
- №8. Гарбузове насіння
- №9. Темний шоколад
№1. яйця
У яйцях міститься безпосередньо сам колаген, необхідний для підтримки еластичності шкірних покривів. Також в цьому продукті є сірка, яка необхідна для детоксикації печінки, завдяки якій виводяться токсичні речовини, що руйнують колаген в організмі. Але занадто багато яєць є не варто: в нормі – не більш двох варених яєць в день.
№2. томати
В яскравих помідорах міститься речовина лікопін, який захищає шкіру від негативного впливу сонячних променів. Крім того, лікопін активізує в організмі синтез колагену – білка, що відповідає за пружність шкіри.
Щоб отримати максимум цієї речовини, потрібно піддавати овоч тепловій обробці, а ще краще вживати томатний сік або соус (не плутати з покупним кетчупом, де багато солі і інших шкідливих компонентів). У день достатньо двох столових ложок соусу або склянки соку.
№3. Жирні сорти риби
Сьомга, лосось, сардина, оселедець, скумбрія – сорти риби, багаті корисними жирними кислотами Омега-3. Вони перешкоджають появі зморшок і сприяють підтримці краси нашої шкіри, – саме до таких висновків прийшли вчені Каліфорнійського університету .
Джерело фото: shutterstock.com
Крім того, ці кислоти необхідні для здоров’я кісток. Рекомендується з’їдати порцію жирної риби (140 гр) три рази в тиждень. Підійдуть навіть рибні консерви. Головне, щоб вони були хорошої якості.
№4. брокколі
У брокколі багато сульфорафана – протизапального і антивікового агента. Ця речовина є і в інших хрестоцвітих (в кольрабі, редисці, кольоровій капусті і ін.), Але в брокколі найвища його концентрація.
Також цей вид капусти містить величезну кількість вітамінів, які допомагають зберегти красу. Наприклад, аскорбінової кислоти в брокколі в 2 рази більше, чим у цитрусових. Крім того, цей продукт містить вітаміни групи В, РР, К і бета-каротин.
Щоб зберегти всі корисні властивості брокколі, не варто піддавати овоч агресивної термічній обробці. В ідеалі його потрібно додавати в салати в сирому вигляді або тримати в окропі не більш двох хвилин.
№5. чорниця
Ягоди чорниці багаті антоцианами, які захищають шкіру від стресів, атмосферних забруднень і сонячних променів. Також в ній повно марганцю, який берете участь в синтезі гіалуронової кислоти і необхідний для відновлення клітин крові і вироблення гормонів. А дослідження, проведене серед літніх людей показало, що чорниця здатна поліпшити пам’ять (https://academic.oup.com/jn/article/140/9/1582/4600242).
№6. Зелений чай
Відомо, що японці виглядають дуже молодо, а ще вони б’ють рекорди за кількістю довгожителів. При цьому Японія займає лідируюче місце серед всіх країн світу за споживанням зеленого чаю. І це не збіг! Високий вміст катехінів і поліфенолів в цьому напої допомагає нейтралізувати вплив вільних радикалів, які ушкоджують здорові клітини.
Джерело фото: shutterstock.com
У людей, які кожен день п’ють зелений чай, шкіра має сяючий вигляд і свіжий вигляд. А для максимального ефекту періодично можна протирати обличчя ватним диском, змоченим в зеленому чаї.
№7. авокадо
Вітаміни групи В, присутні в авокадо, забезпечують харчування для шкіри. Вітамін Е допомагає повернути їй здоров’я, а вітамін С сприяє виробленню колагену і еластину.
«Ці речовини, одночасно з глутатионом, захищають наш організм від окислювального стресу. Будучи потужними антиоксидантами, вони запобігають накопиченню в організмі вільних радикалів, перешкоджають старінню клітин, допомагають зберегти високу працездатність », – розповідає лікар-дієтолог Ірина Попова .
А ще авокадо допомагає запобігти неприємний запах з рота, завдяки дії флавоноїдів з антибактеріальними і антиоксидантними властивостями. Вони знищують патогенні бактерії, які викликають неприємний запах у ротовій порожнині.
№8. Гарбузове насіння
Єгипетські вчені з’ясували, що цинк, що міститься в насінні, бере участь у безлічі процесів в нашому організмі. У тому числі він захищає від негативного впливу сонячних променів, бореться із зморшками, пригнічуючи вільні радикали, а також має протизапальні властивості. Брак цинку може проявлятися як екземи, акне, випадання волосся і появи плям на нігтьових пластинах.
№9. Темний шоколад
Шоколад – це те, що люблять всі. І ця любов цілком виправдана з точки зору науки: в какао-бобах багато антиоксидантів і флавоноїдів, які не тільки захищають від нас від серцево-судинних захворювань, але і допомагають сповільнити процес старіння (https://bmcchem.biomedcentral.com/articles/ 10.1186 / 1752-153X-5-5).
Джерело фото: shutterstock.com
Найкраще вибирати гіркий шоколад з вмістом какао-бобів не менше 70%. Однак не варто ним захоплюватися – 2-3 кубика в день буде досить.
При виборі продуктів варто пам’ятати, що вони повинні бути якісними і натуральними. Тоді ви надовго збережете свою красу і молодість!
Leave a Comment